IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономиката на Хонконг със спад от 7,3 на сто за първото тримесечие

Положителната новина е, че безработицата е спряла да се увеличава, макар и да остава на най-високо ниво от три години

13:50 | 16.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Икономиката на Хонконг със спад от 7,3 на сто за първото тримесечие

Икономиката на Хонконг се е свила със 7,3 на сто през първото тримесечие на годишна база, показват официалните статистически данни. Така брутният вътрешен продукт на страната възлиза на 380,1 млрд. хонконгски долара (49,05 млрд. щатски долара), предава Market Watch.

Положителната новина от днес е, че безработицата е спряла своя възход и се е задържала на ниво от 5,3 на сто през трите месеца до май, съобщават още от статистиката. Въпреки това обаче нивото на безработица остава на най-високото си ниво за последните три години.

Анализаторите прогнозираха ръст на безработицата до 5,4 на сто заради усложняващата се криза. Очакванията обаче се оказаха погрешни и безработицата не отбеляза ръст за пръв път от август миналата година насам.

Днес на борсата в Хонконг основният индекс Hang Seng се понижи с 1,8 на сто до 18 166 пункта, което беше в унисон с пропадането на азиатските борси тази сутрин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още