IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първи завод на Chrysler стартира отново работа след фалита

Заводът има 115 работници и произвежда автомобили от марката Dodge Viper

10:46 | 16.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Първи завод на Chrysler стартира отново работа след фалита

Chrysler Group LLC започна отново да произвежда автомобили, като стартира наново дейността на един от заводите си за сглобяване в Детройт, съобщи Wall Street Journal.

Заводът, стартирал работата си в понеделник, е единствената фабрика на компанията, която се е върнала към производствена дейност, след като Chrysler временно прекрати производството си след подаването на молба за защита от фалит на 30 април.

Заводът има 115 работници и произвежда автомобили от марката Dodge Viper. Chrysler възнамерява или да продаде марката, или да спре производството й до края на годината.

Очаква се в рамките на една седмица още заводи за сглобяване на автомобили да се върнат към производство. От компанията обаче планират да запазят традицията за затваряне на всичките си заводи за лятото в периода 13-20 юли.

Миналата седмица Chrysler сля активите си с тези на Fiat SpA и сега италианският производител притежава 20% в компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още