IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анализатори: Американската икономика е изправена пред още проблеми

Според Рубини и Шилер подобрението на икономическите индикатори само замаскира тежкото състояние на икономиката

09:10 | 16.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Анализатори: Американската икономика е изправена пред още проблеми

Подобряването на някои от ключовите индикатори за състоянието на американската икономика само прикриват тежкото й състояние, което вероятно ще се отразява негативно на растежа за много години напред, смятат някои от водещите икономически анализатори. Това от своя страна ще остави проблемна ситуацията в жилищния сектор и банките.

Нашумелият напоследък икономист Нуриел Рубини смята, че възстановяването в цените на рисковите активи като акциите на развиващите се пазари няма да се окаже устойчиво, докато то продължава да бъде базирано на нереалистичните очаквания за възстановяване на глобалната икономика.

„Очаквам слабо, анемично възстановяване под средния темп през следващите няколко години“, е заявил Рубини, предава CNBC.

Експертът в областта на жилищния сектор Робър Шилер също е песимистично настроен, заявявайки, че „спадът в цените на жилищата все още не е приключил“.

Банковият анализатор Мередит Уитни пък признава, че е по-песимистично настроена дори от Рубини и Шилер. Тя смята, че печалбите на банките ще бъдат сериозно застрашени от токсичните активи, които се намират в балансите им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още