IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола отново надолу

Котировките минаха под 70 долара за барел вчера, но тази сутрин отново се изкачиха над това ниво

08:59 | 16.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола отново надолу

Цената на петрола се понижи до нива под 70 долара за барел на борсата в Ню Йорк вчера вечерта. Причината за отстъплението е поскъпването на американския долар, което по правило води до спад на интереса в инвестициите в суровини като средство за защита от инфлация.

Зелените пари повишават курса си спрямо повечето от основните валути за трети пореден ден в очакване на резултатите от първата формална среща на Бразилия, Русия, Индия и Китай (известни като групата БРИК), която ще се проведе днес в Русия. Прогнозите са, че четирите държави ще излязат със съвместно комюнике в подкрепа на долара.

Вчера на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол понижи цената си с 2 на сто (1,42 долара) до цена на затваряне 70,62 долара за барел. В часовете на електронна търговия котировките губят още 0,6 на сто и по време на азиатската борсова сесия петролът с доставка през юли се търгува по 70,17 долара за барел.

На борсата в Лондон пък вчера Брентът отстъпи с 2,2 на сто (1,56 долара) до цена на затваряне 70,24 долара за барел. Тази сутрин цената на този сорт се понижава с още 0,6 на сто до 69,84 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още