IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

На Острова трябва да печатат още пари, за да излязат от кризата

Страната няма да се върне към растеж преди 2010 година, смята Конфедерацията на британската индустрия

13:59 | 15.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
На Острова трябва да печатат още пари, за да излязат от кризата

Икономиката на Великобритания няма да се върне към растеж преди 2010 година, а за да бъде подкрепено възстановяването, централната банка трябва да напечата още пари, смятат ръководителите на Конфедерацията на британската индустрия.

От организацията очакват през второто тримесечие на 2009 година статистиката да отчете икономически спад от 0,3 на сто. През третото тримесечие свиването на икономиката трябва да се ограничи до 0,1 на сто, след което да спре през последните три месеца на годината. Това става ясно от новата прогноза на конфедерацията за икономиката на страната, предава Market Watch.

Очакванията за по-негативни спрямо предишната прогноза, според която растежът трябваше да започне още в края на 2009 година.

„Все още имаме известен път преди британската икономика напълно да излезе от затрудненията. Може би е добре да се вземе решение за увеличаване на планираната за напечатване сума от 150 млрд. долара, за да е сигурно, че няма да залитнем назад“, смята Йън МакКефърти от Конфедерацията.

Според организацията премиерът на страната Гордъм Браун и опозицията трябва да започнат разговори за това, как да бъдат преструктурирани публичните финанси след започването на икономически растеж.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още