IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германия дава още 3,5 млрд. евро за бонуси при покупка на нова кола

Досега за подкрепа на автомобилния сектор бяха определни 1,5 млрд. евро

20:07 | 12.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Германия дава още 3,5 млрд. евро за бонуси при покупка на нова кола

Германският парламент одобри закон, предвиждащ от държавния бюджет да се отделят допълнителни 3,5 млрд. евро за изплащане на бонуси при покупка на нова и предаване за скрап на нова кола, предаде ИТАР-ТАСС.

Мерките за страдащата от кризата автомобилна индустрия в страната са в сила от 27 януари. На първия етап от плана за помощ за сектора размерът на „фонда за бонуси“ бе определен на 1,5 млрд. евро, а срокът за изплащане на стимулите - до края на тази година.

Право на бонус от 2500 евро получават собственици на леки автомобили, които са на повече от девет години и са тяхна собственост в продължение на не по-малко от една година.

Бонусът се дава като отстъпка при покупка на чисто нова кола или употребявана до 1 година при представяне на документ за предадена стара за скрап.

Популярността на този стимул за съживяване на автомобилния пазар се оказа толкова голяма, че броят на заявките надвиши двойно първоначалната прогноза за 600 хил. автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още