IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Венецуела поведе борба и срещу безалкохолните

Coke Zero била вредна за здравето и ще бъде изтеглена от местния пазар

21:56 | 11.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Венецуела поведе борба и срещу безалкохолните

Властите във Венецуела са забранили продажбата на нискокалоричната безалкохолна напитка Coke Zero с мотива, че е вредна за здравето, съобщи ВВС.

“Продуктът ще бъде изтеглен от пазара, за да бъде предпазено здравето на венецуелците“, е заявил министърът на здравеопазването Хесус Мантиля. Той не е уточнил какъв е проблемът за здравето, свързан с напитката.

От Coca-Cola са обявили, че ще спрат производството на напитката в страната, подчертавайки обаче, че тя не съдържа вредни съставки.

Като евентуална причина за забраната ВВС посочва антиамериканските настроения на президента на Венецуела Уго Чавес, който провежда мащабна национализация на голяма част от икономиката на страната.

Coke Zero е пусната на местния пазар през април, а в Европа - през 2007 г.

През 2005 г. данъчните власти във Венецуела наредиха заводите за бутилиране на Coca Cola да бъдат затворени за 48 часа по обвинение, че компанията не следва данъчните разпоредби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още