IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов ръст на инвестициите в Китай

Помощта на правителството за частния сектор дава все по-добри резултати и темпът на растеж на инвестициите се ускорява

09:22 | 11.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов ръст на инвестициите в Китай

Инвестиционната активност в Китай продължава да ускорява своя ход, което показва, че мерките на правителството за подкрепа на частния сектор дават добри резултати. За първите пет месеца на годината инвестициите са нараснали с 32,9 на сто на годишна база.

Това означава, че ръстът продължава да набира сила, след като за периода януари-април нарастването на инвестициите възлезе на 30,5 на сто, показват данните на националната статистика.

По оценки на анализатори само през май инвестициите са нараснали с 40 на сто. Тази цифра може обаче да се окаже по-малка от реалната, тъй като през последните четири месеца китайските статистически служби отчитат спад на цените в страната.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за по-ограничено повишение от около 31 на сто, предава CNBC.

Утре се очаква в страната да бъдат публикувани данните за индустриалното производство на Китай за май. Очакванията и предварителните информации са за повишение от 8,9 на сто на годишна база, което би бил най-големият ръст от септември насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още