IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсовият спад в САЩ заличи голяма част от повишенията в Европа

След повишения от по над 2 на сто през деня, в края на сесията ръстовете на европейските борси се стопиха

19:41 | 10.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовият спад в САЩ заличи голяма част от повишенията в Европа

Борсовите индекси в Европа регистрираха втори пореден ръст днес. Днешните повишения обаче се стопиха в края на сесията, след като търговията в САЩ стартира на отрицателна територия.

През целия ден водещите индекси в Европа се движеха с повишения от по над 2 на сто, водени от оптимизма около представителите на добивния сектор. Поскъпването на суровините доведе до повишен интерес към компаниите на сектора, тъй като инвеститорите очакват подобряване на резултаите.

Сред лидерите по повишение бяха BHP Billiton, Total и други, а регионалният индекс Dow Jones Stoxx 600 успя да напредне с 1,5 на сто до 213 пункта.

Днес на Острова основният индекс FTSE 100 напредна с 0,7 на сто до 4 437 пункта. От всички 102 компании, включени в показателя, 58 приключиха с ръст на пазарната капитализация, а други 42 – със спад.

В Германия DAX напредна с 1,1 на сто до 5 051 пункта, макар в средата на сесията да се движеше с ръст от над 2 на сто. Лидер по поскъпване днес станаха Adidas и Merck, чиято капитализация се повиши съответно със 7,1 и 3,8 на сто.

Във Франция САС 40 се повиши с 0,6 на сто, а в Испания и Италия основните индекси напреднаха съответно с 1,4 и 1,1 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още