IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси остават на отрицателна територия*

Индексите не успяха да задържат началния импулс на компаниите от добивния сектор и се оцветиха в червено

20:00 | 10.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси остават на отрицателна територия*

Борсовата търговия в САЩ премина на отрицателна територия. В самото начало на сесията индексите започнаха с повишения, водени от представителите на добивния сектор, но ентузиазмът утихна бързо.

Така индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average за пореден път не успя да се задържи трайно над нивото си на затваряне от края на миналата година. Индексът на няколко пъти вече преминава над стойността си от края на декември, но нито веднъж през последните седмици не успя да завърши на ниво 8 776,39 пункта.

Днес бенчмаркът се понижава с 0,33 на сто до 8 734 пункта. Широкият индекс S&P 500 пада с 0,42 на сто до 938 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite отстъпва с 0,7 на сто до 1 847 пункта.

В самото начало на днешната сесия пазарите усетиха позитивен импулс заради повишения интерес към представителите на добивния сектор. Той пък се засили заради поскъпването на основните суровини и преминаването на петрола над 71 долара за барел, което се случва за пръв път тази година.

Основната макроикономическа новина за американската икономика днес е свързана с данните за търговския дефицит за месец април. Те показаха увеличаване на дефицита и спад на износа до най-ниската му стойност за последните три години.

*Актуално към 20:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още