IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приключиха сделката по продажбата на West Ham United

Компанията за дялови инвестиции CB Holding пое управлението и назначи представител основния си акционер за шеф на клуба

14:49 | 08.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Приключиха сделката по продажбата на West Ham United

Сделката по продажбата на английския футболен клуб West Ham United вече е окончателно финализирана, става ясно от съобщение на новите собственици от CB Holding.

От днес досегашният шеф на Борда на директорите на клуба Бьорголфур Гудмундсон и неговият замесник Асгеир Фридгерисон са напуснали своите постове. Новият председател на борда ще бъде Андрю Бърнхард, който обаче ще заема само управленска позиция и няма да действа като изпълнителен директор.

CB Holding е компания за дялово инвестиране и управление на активи. Бърнхард пък е част от ръководството на исландската банка Straumur, която е основен акционер в холдинга, предава ВВС.

Новият шеф на West Ham заяви пред официалния уеб-сайт на клуба, че ще бъде водена политика на привличане на нови играчи и инвестиции, но в разумни финансови параметри. Той увери още, че треньорските и мениджърските виждания на екипа Джанфранко Дзола – Стив Кларк ще останат в центъра на политиката на отбора.

„CB Holding няма намерение да предприема промени в изпълнителното ръководство или дирекциите в клуба“, обяснява Бърнхард. „Имаме първоначален двугодишен план, който включва подобряване на инфраструктурата в клуба и който ще премине към изпълнение веднага след назначаването на борда на директорите“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още