IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия преговаря за заем от Световната банка от няколко милиарда долара

Средства може да бъдат предоставени от Световната банка като преки заеми или като гаранции от СБ

12:24 | 08.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Русия преговаря за заем от Световната банка от няколко милиарда долара

Министерството на финансите на Русия започна преговори за кредит от Световната банка (СБ), съобщи РИА Новости по информация от представителството на банката в страната.

Ръководителят на представителството Клаус Роланд уточнява, че преговорите са на начален етап и засега са с технически характер, като целта е „да бъдем готови в случай на необходимост”. По думите на Роланд нито една от страните още не е взела окончателно решение за необходимостта от кредита и възможностите за предоставянето му.

Предвижда се към края на годината да бъде взето решение за евентуално отпускане на кредит на Русия от Световната банка през 2010 г., а също и при какви условия.

Представителят на СБ е коментирал, че общият обем на кредитите на Русия през следващата година може да достигне до 10 млрд. долара, като Световната банка е готова за обезпечи няколко милиарда долара от тази сума. Роланд е посочил още, че въпросните средства може да бъдат предоставени от СБ като преки заеми или като гаранции от финансовата институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още