IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Офис служителите на Острова писаха лоши оценки на шефовете си

Само 44% от “белите якички“ смятат, че шефовете им са показали „силно и решително ръководство“, изправени пред кризата

11:47 | 08.06.09 г.
Офис служителите на Острова писаха лоши оценки на шефовете си

По-малко от половината от квалифицираните офис служители във Великобритания смятат, че техните началници са проявили силни лидерски качества, изправени пред кредитната криза, сочат резултати от ново проучване.

В допитване на базираната на Острова международна компания за пазарни изследвани YouGov само 44 на сто от “белите якички“ са отговорили, че изпълнителният или управляващият директор на тяхната компания е показал „силно и решително ръководство“.

На въпрос успяло ли е ръководството на компанията да покаже ясна стратегия за излизане на тяхната организация от рецесията утвърдително отговарят 45 на сто.

Едва 28 на сто от участниците са заявили, че изцяло се доверяват на думите на своите началници. Най-голямо безпокойство сред служителите предизвиква запазването на работното място. Много от анкетираните отговарят, че ниският дух и изолацията на служителите подкопава ключови сфери на работата, сред които и обслужването на клиенти.

Една трета от 524-те участници в допитването са заявили, че ще търсят нова работа, „когато преценят, че това е целесъобразно“.

Само 21 на сто посочват, че техните шефове се държат „много добре“ по време на криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още