IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трети седмичен ръст за щатските индекси след волатилна сесия

Dow Jones IA единствен успя да се задържи на положителна територия след данните за заетостта в американската икономика през май

23:59 | 05.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Трети седмичен ръст за щатските индекси след волатилна сесия

Щатските индекси промениха няколко пъти посоката на своето движение по време на днешната волатилна сесия, но в крайна сметка успяха да отчетат трети пореден седмичен ръст.

Първоначалният ентусиазъм на инвеститорите, предизвикан от слабото увеличение на закритите работни места през май, бързо се изпари. В резултат на това индексите приключиха сесията почти без промяна и единствено Dow Jones IA успя да отчете минимален ръст.

В центъра на вниманието попаднаха акциите от индустриалния и технологичния сектор, а сред най-губещите се наредиха енергийните и финансовите компании.

Отчетът за заетостта на Министерството на труда донесе смесени емоции. От него стана ясно, че безработицата в САЩ се увеличава до 9,4% през май, но в същото време работодателите са съкратили много по-малко служители в сравнение с предишните месеци.

Най-старият борсов индекс Dow Jones IA приключи сесията с повишение от 0,15% до 763,13 пункта. За последните пет борсови сесии индексът е добавил 3,1% към стойността си, но това не му стигна, за да успее да излезе на положителна територия за тази година.

По-широкият S&P 500 се понижи с 0,25% до 940,09 пункта. Седмичното му изменение възлиза на 2,3%, а от началото на годината той се повишава с 4,1%.

Индексът, обединяващ всички компании на борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, остана почти непроменен на ниво от 1849,42 пункта, което се равнява на дневен спад от 0,03%. В рамките на седмицата индексът се е повишил с 4,2%, а от началото на годината – със 17,3%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още