IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wal-Mart ще изкупи собствени акции за 15 млрд. долара

Веригата за търговия на дребно планира да отвори над 22 хил. нови работни места до края на годината чрез отварянето на нови магазини

19:30 | 05.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Wal-Mart ще изкупи собствени акции за 15 млрд. долара

Акциите на най-голямата верига за търговия на дребно в света Wal-Mart поскъпнаха с близо 1 процент след като стана ясно, че ръководството на компанията е одобрило обратното изкупуване на акции за 15 млрд. долара.

Поскъпването на книжата на американската корпорация подкрепи индекса на 30-те най-добри борсови дружества Dow Jones IA, в чиито състав присъства и Wal-Mart през последните 12 години.

Компанията е изкупила обратно свои акции на обща стойност 11,5 млрд. долара през последните две години, предаде MarketWatch. През последните пет години стойността на обратните изкупувания възлиза на около 21 млрд. долара.

В началото на тази седмица стана ясно, че компанията планира да отвори над 22 хил. нови работни места до края на тази година чрез отварянето на нови магазини от веригата.

Финансовият мениджър на Wal-Mart заяви пред повече от 16 хил. инвеститори, че дивидентът ще се запази непроменен. По-рано през тази година Wal-Mart взе решение да увеличи дивидента до 1,09 долара за акция спрямо 95 цента за миналата година.

Ръководството на Wal-Mart очаква печалба от 83-88 цента на акция за тримесечието до края на юни и минимален ръст на приходите от 3% на годишна база. Финансовият резултат ще бъде по-слаб поради резкия скок на продажбите през същия период на миналата година, който бе похранен от фискалните стимули на правителството.

През февруари веригата магазини съобщи, че очаква печалба за текущата фискална година от 3,45-3,60 долара за акция. Поскъпването на щатската валута може да отнеме около 13 цента от печалбата на всяка акция през тази година.

Книжата на Wal-Mart се търгуват с повишение от 0,8% до 51,26 долара за акция три часа след началото на сесията в Ню Йорк. От началото на годината компанията е загубила близо 9% от пазарната си капитализация и тя възлиза на малко над 200 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още