IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Армията – спасителен остров от безработицата

За 12-те месеца до края на март британската армия е записала нови 22 620 души в редиците си

11:45 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Армията – спасителен остров от безработицата

Растящата безработица във Великобритания накара много от младите жители на Острова да потърсят занимание в коренно различна сфера от тази, в която са били заети досега или в която са искали да влязат.

Военната кариера напоследък привлича все повече хора, като напливът от желаещи да се посветят на армията е вдигнал броя на новите кадрови попълнения на най-високи нива от пет години насам, съобщава АФП, позовавайки се на изявление на британското министерство на отбраната.

За 12-те месеца до края на март армията е записала нови 22 620 души в редиците си, което е ръст от 8,2% спрямо предходната година.

Военните обаче не бързат да се хвалят с внезапно нарасналата си популярност. „Икономическата ситуация в момента може да е един от факторите, с които се обяснява увеличеният интерес. Хората осъзнават, че армията предлага стабилна кариера“, казват от министерството.

Британската икономика се сви с 1,9% за първото тримесечие на тази година спрямо предходните три месеца и с 4,1% на годишна база. Това е най-тежката рецесия в страната от 1980 г. Равнището на безработицата пък се повиши до 7,1 на сто, или общо 2,215 млн. души в момента са без работа – най-голям брой от декември 1996 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още