IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Cisco и Travelers влизат в Dow Jones вместо Citigroup и General Motors

Промените влизат в сила от 8 юни

17:38 | 01.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Cisco и Travelers влизат в Dow Jones вместо Citigroup и General Motors

Технологичният гигант Cisco и застрахователната компания Travelers влизат в състава на индекса на 30-те най-добри борсови дружества Dow Jones IA. Те ще заместят финансовата група Citigroup и автомобилния производител General Motors.

Промените влизат в сила от 8 юни, предаде AP.

Това стана ясно малко след новината, че General Motors влиза в процедура по фалит. Автомобилната компания ще бъде заместена от производителя на мрежови устройства и продукти за интернет Cisco .

Най-голямата по пазарна капитализация застрахователна компания в САЩ – Travelers, която до преди няколко години бе звено на финансовата група Citigroup, ще замести своята бивша компания майка.

След новината акциите на Cisco поскъпнаха с близо 4% до 19,25 долара за една акция. Пазарната капитализация на компанията се е увеличила с над 18% от началото на годината. Книжата на Travelers също добавиха 4% до 42,35 долара за акция. От началото на годината те са поевтинели с 6%.

В същото време акциите на Citigroup поскъпват с 0,3% до 3,72 долара за акция, а тези на General Motors с над 5% до 79 цента за акция, въпреки отпадането на двете компании от индекса Dow Jones IA.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още