IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола стигна шестмесечен връх, след което отстъпи

Котировките скочиха до 63,45 долара за барел в Ню Йорк, но спадът на американската фондова борса доведе до разпродажби

09:07 | 28.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола стигна шестмесечен връх, след което отстъпи

Цената на петрола достигна най-високото си ниво на затваряне от 5 ноември насам, но след края на сесията котировките започнаха да отстъпват. Причина за понижението стана изказване на петролния министър на Саудитска Арабия, че ОПЕК няма нужда от прилагане на ново ограничение върху производството.

За спада в цената на черното злато допринесе и отстъплението на борсовите индекси в САЩ, които вчера се понижиха заради силен ръст на дългосрочните лихвени проценти. Освен това понижението в цената на петрола се дължи и на набиращите все по-голяма сила очаквания, че след ръста от последните месеци предстои корекция в котировките.

Вчера в САЩ петролните контракти с доставка през юли поскъпнаха с 1,6 на сто до 63,45 долара за барел. След края на сесията в Ню Йорк, по време на електронната търговия, суровината губи 0,8 на сто и се търгува по 62,92 долара за барел.

На борсата в Лондон днес петролът от сорта Брент губи 0,8 на сто до 61,99 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още