IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американското правителство ще отпусне данъчни кредити за 1,5 млрд. долара

Икономическите агенти в 33 щата ще могат да кандидатстват за кредит, обезпечен с техните данъчни задължения към държавата

20:32 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американското правителство ще отпусне данъчни кредити за 1,5 млрд. долара

Финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър съобщи, че общо 33 щата ще могат да участват в програмата на американското правителство за данъчен кредит. Тя позволява на физическите и юридическите лица в тези райони да кандидатстват за кредит, обезпечен с техните данъчни задължения към държавата.

По тази програма могат да се отпускат кредити на обща стойност 1,5 млрд. долара, които са предназначени за инвестиции в дейности, които допринасят за развитието на региона. Кредитът може да възлиза на максимум 39% от стойността на инвестицията и да се разсрочи за седем години.

Средствата по тази програма ще бъдат отпуснати от федералния бюджет и имат за цел да подпомогнат най-засегнатите от кризата райони, чрез насърчаване на икономическата активност и запазване на заетостта, предаде Forbes.

Благодарение на тази програма, която стартира през 2000 г., досега са били създадени 210 хил. работни места в строителния сектор и 45 хил. постоянни работни места на пълен работен ден. Данъчните кредити могат да изиграят съществена роля за финансирането на проекти в областта на недвижимите имоти. Те ще подпомогнат и компаниите в силно засегнатите земеделски райони.

Американският президент Барак Обама смята, че тази програма ще съхрани или създаде около 3,5 млн. работни места. Неговите критици остават скептично настроени за това по какъв начин ще се преброят запазените работни места.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още