IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Само 8 млрд. долара делят Bank of America от изискването на Фед

Bank of America е събрала 26 млрд. долара, което представлява около 76% от сумата, която регулаторните органи изискаха след приключването на стрес тестовете

19:27 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Само 8 млрд. долара делят Bank of America от изискването на Фед

Най-голямата по размера на своите активи банка в САЩ– Bank of America, е събрала близо 26 млрд. долара през последните седмици, което представлява около 76% от сумата, която регулаторните органи изискаха след приключването на стрес тестовете.

Част от постъпленията идват от споразумение за конвертиране на привилегировани акции за 5,9 млрд. долара в 436 млн. обикновени акции, предаде Bloomberg. Ръководството на банката заяви, че може да издаде още 564 млн. обикновени акции чрез подобни споразумения за конвертиран. Това ще добави над 6 млрд. долара към основния капитал на банката, изчислено по вчерашните цени на затваряне.

Регулаторните органи в САЩ наредиха на Bank of America да увеличи капиталовата си база с 33,9 млрд. долара, за да подобри своята ликвидност и да разполага с капиталов буфер за посрещане на евентуални загуби в бъдеще. Капиталовият недостиг на Bank of America се оказа най-голям сред всички от деветнадесетте тествани банки.

Bank of America продаде част от своя дял в Китайската строителна банка и по този начин си набави 4 млрд. долара. Още 13,5 млрд. долара бяха привлечени чрез успешната емисия на 1,25 млрд. нови обикновени акции на средна цена от 10,77 долара за акция.

Изпълнителният директор на банката Кенет Люис иска да изкупи колкото се може по-скоро привилегированите акции държани от правителството на обща стойност 45 млрд. долара. Конкурента на Bank of America – Citigroup заяви открито, че възнамерява да конвертира част от преференциалните акции на правителството в обикновени.

Акциите на Bank of America поскъпват с близо 4% по време на днешната сесия до 11,41 долара за акция. От началото на тази година пазарната капитализация на банката се е понижила с над 18 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 27.05.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още