IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Moody’s понижи рейтингите на Sony и Nomura Holdings

При Sony облигационният рейтинг е намален с една степен, при Nomura кредитният рейтинг се понижава с две нива

16:35 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Moody’s понижи рейтингите на Sony и Nomura Holdings

Агенцията за кредитен рейтинг Moody’s Investors Service понижи рейтинга на облигациите на Sony Corp. с една степен с негативна перспектива заради очакванията, че забавящото се търсене, увеличената конкуренция и силната йена ще намалят печалбата на японската компания, съобщи Bloomberg.

Дългосрочният облигационен рейтинг на Sony е намален от A2 на A3, което е четвъртата най-ниска степен от общо десет степени, които използва агенцията. Понижението засяга облигации на стойност 18,7 млрд. долара.

В средата на май от Sony прогнозираха загуба за втора поредна година за финансовия период до 31 март.

Moody’s понижи рейтинга и на още една японска компания. Кредитният рейтинг на най-голямата брокерска група - Nomura Holdings Inc., беше свален с две степени до Baa2, а като причина се изтъква понижението на печалбата на компанията вследствие на кризата.

“Предизвикателствата пред стабилизирането на печалбата ще се запазят”, се казва в съобщението на агенцията, в което се отбелязва и несигурността около интеграцията на подразделенията на фалиралата Lehman Brothers, придобити от Nomura миналата година.

Nomura се стреми да намали разходите си, след като отчете по-голяма от очакваното загуба за тримесечието, приключило на 31 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още