IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преструктурирането на Shell застрашава 24 хил. работни места

Петролната компания разкри своя мащабен план за преструктуриране на дейността, който цели да минимизира разходите

14:22 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преструктурирането на Shell застрашава 24 хил. работни места

Петролната компания Royal Dutch Shell разкри своя мащабен план за преструктуриране на дейността, който цели да минимизира разходите и да подобри ефективността, предаде Wall Street Journal. 

От съобщението става ясно, че 24 хил. служители ще бъдат засегнати от тези промени, като бъдат съкратени или преместени в други отдели.

От компанията не са пожелали да коментират колко от общо 102 хил. работни места ще бъдат съкратени. Решението идва един ден, след като стана ясно, че досегашният финансов мениджър на Shell Питър Восър ще заеме позицията на главен изпълнителен директор от 1 юни.

Британско-холандската компания възнамерява да обедини досегашните три звена за производство в две, които ще бъдат разделени на географски принцип. Едното ще отговаря за американския регион, а другото – за останалия свят.

По този начин ръководството смята, че корпоративната структура и процесът за вземане на решения ще се опростят значително. В резултат на консолидацията над 30% от управленския екип на тези звена може да бъдат съкратени.

Ново звено, наречено „Проекти и технологии“, ще обедини реализацията на всички големи проекти на Shell, независимо от етапа, в който се намират, както и технологичните услуги и въпросите, свързани с околната среда и сигурността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още