IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът прескочи границата от 62 долара за барел

Котировките тръгнаха нагоре след данните за потребителското доверие, макар вчера да отстъпиха под $60

08:55 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът прескочи границата от 62 долара за барел

Цената на петрола приключи вчерашната сесия с ръст от 1,3 на сто на борсата в Ню Йорк. Така котировките се повишиха до ниво от 62,45 долара за барел. На електронната платформа на борсата през нощта черното злато отстъпи с минималните 3 цента до 62,42 долара за барел. 

Поскъпването на петрола дойде след като по време на вчерашния ден котировките паднаха до най-ниското си ниво от 20 май, понижавайки се под 60 долара за барел.

Повод за поскъпване на черното злато даде мощният ръст на потребителското доверие през май. Той е най-силен за последните шест години, а в 32-годишната история на показателя едва на три пъти и отчитано по-голямо повишение.

На борсата в Лондон петролът от сорта Брент повиши цената си с 1,7 на сто до 61,24 долара за барел, което е най-високото ниво на затваряне от 5 ноември насам. В часовете на електронна търговия петролът от този сорт поскъпва до 61,31 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още