IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-богатият руснак вече ще плаща данъците си в Сибир

Олигархът, който досега имаше официална адресна регистрация в Москва, на 20 април се е вписал в регистрите на село Еруда, в района Краснояр

17:12 | 25.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Най-богатият руснак вече ще плаща данъците си в Сибир

Михаил Прохоров, най-богатият руснак и шеф на инвестиционния фон Онексим, си направи адресна регистрация в село в Централен Сибир, за да подкрепи бюджета на района, където ще плати 680 млн. долара данъци върху доходите, съобщи днес руският вестник „Комерсант“, цитиран от АФП.

Олигархът, който досега имаше официална адресна регистрация в Москва, на 20 април се е вписал в регистрите на село Еруда, в района Краснояр, и е попълнил данъчната си декларация за 2008 г. преди крайния по закон срок, който изтече на 1 май.

„Според мен справедливо е да плащам данъците си в района, където съм спечелил парите си, и се надявам тези средства да бъдат използвани за социални цели“, заяви Прохоров, цитиран от своя говорител.

Състоянието на Прохоров според Forbes се оценява на 9,5 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още