IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мексиканската Banco Azteca си проправя път до испаноезичните клиенти в САЩ

"Благодарение" на кризата банката има възможност да навлезе на пазара в Калифорния

12:42 | 25.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мексиканската Banco Azteca си проправя път до испаноезичните клиенти в САЩ

„Благодарение“ на финансовата криза мексиканската Banco Azteca, контролирана от милиардера Рикардо Салинас, има възможност да навлезе на щатския пазар и да привлече клиентите от латиноамерикански произход, пише Bloomberg.

Банката обмисля възможността да въведе основните си продукти – прехвърляне на средства, заеми на стойност под 300 долара и застраховка живот за 4 долара на седмица, в Калифорния, е заявил Салинас. Една трета от населението на щата, което е общо около 37 млн., е от латиноамерикански произход, по официални данни.

Azteca е десетата по големина банка в Мексико по обем на кредитирането с кредитно портфолио в размер на 23,2 млрд. песо (1,76 млрд. долара) към края на март. Финансовата институция, част от притежаваната от Салинас Grupo Elektra SA, оперира в седем други страни, сред които Бразилия, Перу и Хондурас.

Около 58 на сто от възрастните от латиноамерикански произход в САЩ са имали сметка в банка според проучвано, проведено през 2006 г.

Навлизането на щатския пазар може да насърчи приходите на групата, които отчитат спад в Мексико. Магазините на Elektra в страната усещат ефекта от рецесията, продажбите на електроника са намалели с 36 на сто тази година, а на бяла техника – с 8 на сто, коментира Салинас.

Elektra може да съкрати планираните инвестиции за откриване на 1500 магазина в Бразилия през следващите пет години предвид несигурността на пазара заради кризата, е казал още милиардерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още