IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Sears поскъпват силно след изненадващата печалба

Нетната печалба възлиза на 26 млн. долара, или 21 цента на акция, в сравнение със загуба от 56 млн. долара, или 43 цента на акция, преди една година

18:52 | 22.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Sears поскъпват силно след изненадващата печалба

Акциите на американската верига от универсални магазини Sears поскъпнаха рязко по време на днешната сесия, след като компанията отчете изненадваща печалба за тримесечието приключило на 2 май.

Нетната печалба възлиза на 26 млн. долара, или 21 цента на акция, в сравнение със загуба от 56 млн. долара, или 43 цента на акция, преди една година. Приходите намаляват с 9% на годишна база до 10 млрд. долара, в сравнение с 11 млрд. долара за същото тримесечие на 2008 г.

Финансовите резултати на един от най-големите търговци на дребно в САЩ се подобряват, въпреки че приходите отчитат спад. Това се дължи на успешното оптимизиране на разходите и доброто управление на складовите запаси.

Като се изключат еднократните ефекти, компанията печели 128 млн. долара, или 38 цента на акция, в сравнение със загуба от 8 млн. долара преди една година. Пазарните очаквания бяха за загуба от 88 цента и продажби от 10 млрд. долара, предава Market Watch.

Акциите на компанията, която държи магазините Kmart, поскъпват с над 16% от началото на днешната сесия. Към 18:50 ч. българско време те се търгуват при ниво от 58,32 долара за акция. От началото на годината книжата на Sears са поскъпнали с над 50%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още