IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America си набави 13,5 млрд. долара чрез продажба на акции

Финансовата институция изпълнява препоръките на Фед за набиране на допълнителен капитал, но се нуждае от още средства

08:52 | 20.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America си набави 13,5 млрд. долара чрез продажба на акции

Най-голямата по размер на активите банка в САЩ – Bank of America, успя да пласира емисия от 1,25 млрд. акции и да набере 13,5 млрд. долара от финансовия пазар. По този начин институцията изпълнява препоръките на Фед да набере допълнителен капитал след стрес-тестовете на банковата система.

От банката съобщават, че са успели да реализират емисията при цена от 10,77 долара за акция. Вчера акциите на Bank of America поевтиняха с 4,1 на сто до 11,25 долара за един брой, което означава, че продадените на пазара книжа са съдържали в себе си премия за инвеститорите.

Въпреки набирането на средствата Bank of America остава далеч от заложените препоръки на Фед за привличане на капитал в размер на 33,9 млрд. долара. Очаква се банката да успее да си набави още 10 млрд. долара чрез продажба на активи, както и да бъдат заделени поне 7 млрд. долара от печалбата преди данъци, пише Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още