IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Home Depot увеличава печалбата си с 44%

Финансовите резултати на базираната в Атланта компания се оказаха по-добри от пазарните очаквания, въпреки че продажбите отчитат спад

16:42 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Home Depot увеличава печалбата си с 44%

Световният лидер в продажбите на стоки за дома – американската верига Home Depot, успя да увеличи своята печалба с 44% за първото тримесечие на годината благодарение на по-малките си разходи.

Финансовите резултати на базираната в Атланта компания се оказаха по-добри от пазарните очаквания, въпреки че продажбите отчитат спад, предаде New York Times.

Нетната печалба на Home Depot възлиза на 514 млн. долара, или 30 цента на акция, за тримесечието, приключило на 3 май, в сравнение с 356 млн. долара, или 21 цента на акция, преди една година.

Съобразената с еднократните ефекти печалба, която изключва резултатите от дейността на звеното Expo Design, възлиза на 35 цента на акция в сравнение с 41 цента преди една година. Пазарните прогнози бяха за печалба на акция от 29 цента след изключване на еднократните ефекти.

През януари ръководството на Home Depot съобщи, че ще закрие звеното за интериорен дизайн Expo Design, което включва 34 магазина, в стремежа си да се адаптира към новите икономически условия.

Продажбите намаляват с 10% до 16,2 млрд. долара през разглежданото тримесечие, тъй като кризата принуди домакинствата в САЩ да ограничават своите разходи. Въпреки това тези резултати също се оказаха по-добри от пазарните очаквания за продажби в размер на 15,9 млрд. долара.

Компанията потвърди прогнозата си за резултатите от дейността през текущата финансова година. Ръководството очаква годишен спад на печалбата в размер на 7% и понижение на продажбите с 9%.

Това означава, че печалбата на Home Depot през тази година може да възлезе на 2,15 млрд. долара, а продажбите – на около 64,9 млрд. долара.

Пазарните анализатори очакват печалба на акция от 1,35 долара за тази година и продажби от 65,03 млрд. долара.

Акциите на Home Depot поскъпват с над 0,6% до 9,97 долара за акция в началото на борсовата сесия в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още