IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Надежда на хоризонта на строителите, борсата в САЩ рязко нагоре

Обнадеждаващи данни за състоянието на жилищния сектор изведоха американските индекси до силен ръст

23:05 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Надежда на хоризонта на строителите, борсата в САЩ рязко нагоре

Новата седмица започна с ръст за индексите в САЩ, като основната заслуга за оптимистичните настроения стана жилищния сектор в страната. Бизнес климатът в отрасъла продължава да се подобрява, като през месец май е достигната най-високата стойност на показателя за доверието в сектора от месец септември насам.

„Строителите на жилища продължават да са песимистично настроени относно пазарните условия. Данните обаче показват, че рецесията отслабва хватката си и започва да отслабва“, заявява Джон Райдинг от RDQ Economics, пише Market Watch.

Днес дойдоха и други обнадеждаващи сигнали за строителството, след като стана ясно, че резултатите на Lowe са по-високи от очакванията и след провеждането на анкета сред няколко банкери, които заявиха, че ситуацията в сектора започва да се подобрява.

В резултат на новините основният индекс на борсата в САЩ Dow Jones Industrial Average се повиши с над 230 пункта, завършвайки сесията с ръст от 2,85 на сто до 8 504 пункта.

Широкият индекс S&P 500 успя рязко да пробие нивото от 900 пункта, постигайки ръст от 3,04 на сто до 910 пункта.

Утре се очакват нови новини за състоянието на строителния сектор, тъй като се очаква да бъдат публикувани данни за началното строителство и издадените разрешителни за строеж. Прогнозите на анализаторите са, че ще станем свидетели на леко увеличение на новозапочнатите строежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още