IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силен ръст на Wall Street*

Американските индекси спряха понижението от миналата седмица и поеха в положителна посока

20:50 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Силен ръст на Wall Street*

Борсовата търговия в САЩ започна новата седмица на положителна територия. Така бе сложен край на отстъплението след най-негативната седмица от старта на борсовото рали през март досега.

Основната новина, върху която пазарните участници съсредоточават своето внимание, е свързана със сектора на недвижимите имоти и доверието сред строителите, предава АР. Данните от индекса излязоха доста добри, като за втори пореден месец се наблюдава увеличение на доверието в сектора.

От отрасъла вече дойдоха добри новини днес, след като стана ясно, че компанията Lowe е постигнала по-добри от очакваните резултати, макар и да отчита спад на печалбата си с 22 на сто. Дружеството се занимава с продажби на обзавеждане и се счита, че бизнесът му може да покаже състоянието на жилищния пазар.

Около средата на днешната сесия индексът на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average се повишава с 2,03 на сто (169 пункта), достигайки стойност от 8 438 пункта. От 30-те дружества, попадащи в показателя, единствено акциите на McDonalds се търгуват с повишение, като то възлиза на 0,5 на сто. На обратния полюс е Bank of America, чиято пазарна капитализация скача с 10,7 на сто.

Широкият индекс S&P 500 също напредва, добавяйки 2,01 на сто до 901 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite пък напредва с 1,86 на сто до 1 711 пункта.

*Актуално към 20:45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още