IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Lowe's се оказа по-висока от пазарните очаквания

Нетната печалба намалява до 476 млн. долара (32 цента на акция) в сравнение с 607 млн. долара, или 41 цента на акция, преди една година

17:20 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Lowe's се оказа по-висока от пазарните очаквания

Втората по големина търговска верига за стоки за дома Lowe's Companies отчете спад на печалбата за първото тримесечие, но понижението е по-слабо от пазарните очаквания, предаде Bloomberg. Продажбите намаляват с по-слаб темп, в резултат на което брутният марж на печалбата се увеличава.

Нетната печалба намалява до 476 млн. долара, или 32 цента на акция, в сравнение с 607 млн. долара, или 41 цента на акция преди една година. Приходите от продажби се понижават с 1,5% на годишна база до 11,8 млрд. долара за разглежданото тримесечие, което приключва на 1 май.

Пазарните очаквания бяха за по-малка печалба на акция от 25 цента и продажби в размер на 11,6 млрд. долара.

Брутният марж на компанията, който показва дела на приходите от продажби след приспадането на себестойността на произведените стоки и услуги, се увеличава до 35,5% за първото тримесечие в сравнение с 34,7% преди една година и 33,8% за предишното тримесечие.

Lowe’s се конкурира със световния лидер Home Depot в продажбите на стоки за дома. Финансовите резултати на Home Depot ще бъдат публикувани утре.

Акциите на Lowe’s поскъпнаха с 1,3 долара, или 7%, до 19,75 долара за акция половин час след началото на борсовата сесия в Ню Йорк. От началото на годината книжата на компанията са поевтинели с 8%, а за последните 12 месеца – с над 20%.

Ръководството на Lowe’s коригира нагоре прогнозираната печалба за финансовата година, която приключва на 29 януари 2010 г., до 1,25 долара на акция. Пазарните анализатори очакват печалба от 1,11 долара на акция.

За текущото тримесечие веригата очаква печалба от 51-55 цента на акция при пазарни очаквания за печалба от 50 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още