IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още 500 банки може да бъдат затворени в САЩ

Малките и средни банки в страната трябва да наберат около 24 млрд. долара, за да отговорят на изискванията за капиталова адекватност

15:25 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Още 500 банки може да бъдат затворени в САЩ

До 500 банки в САЩ може да бъдат затворени още, според доклад на инвестиционната банка Sandler O’Neill, цитиран от Financial Times.

Малките и средни банки в страната трябва да наберат около 24 млрд. долара, за да отговорят на изискванията за капиталова адекватност, поставени от правителството, се посочва още в изследването.

Новината за евентуалния недостиг на капитал може да увеличат натиска върху общо около 7900 щатски банки, които образуват „гръбнака“ на щатската финансова система.

След обявяването на резултатите от стрес тестовете на 19-те най-големи банки в страната, регулаторите и инвеститорите увеличиха фокуса си върху следващата „редица“ финансови институции заради опасенията, че на някои от тях може да се наложи да се борят за оцеляването си в случай на продължаващо влошаване на икономическите условия.

От финансовото министерство заявиха, че не възнамеряват да продължават със стрес тестовете. Според анализатори обаче публикуването на методологията на тестовете означава, че стандартите на теста ще се превърнат в модел за останалата част от банковата система на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още