IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Белия дом: Свободното падане на икономиката май спря

Сякаш има слънчев проблясък между дърветата, но все още не сме излезли от гората, поетично определят състоянието на икономиката от Белия дом

10:11 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Белия дом: Свободното падане на икономиката май спря

Спадът на щатската икономика изглежда се е забавил, но страната още не е излязла „на светло“, е заявил ръководителят на отдела за бюджет към Белия дом Питър Орсаг, цитиран от Wall Street Journal.

„Свободното падане в икономиката изглежда е спряло“, е казал Орсаг в интервю за CNN. „Сякаш има слънчев проблясък между дърветата, но все още не сме излезли от гората“.

По думите на Орсаг администрацията на Белия дом ще актуализира през следващите месеци бюджетните си предложения, както е планирано.

Той е призовал за търпение по отношение на резултатите от плана на правителството за стимулиране на икономиката на стойност 787 млрд. долара, отбелязвайки, че само 100 млрд. долара са били разпределени от приемането на плана преди три месеца досега.

Необходимо е време за правилното разпределяне на средствата, е подчертал Орсаг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още