IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се стабилизира над 56 долара

Петролните фючърси поевтиняха с близо 4% в петък под влияние на мрачните данни за американската и европейската икономика

09:37 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се стабилизира над 56 долара

Цената на петролните фючърси се стабилизира над нивото от 56 долара за барел в часовете на днешната азиатска търговия. В края на миналата седмица котировките се понижиха с близо 4% под натиска на лошите макроикономически данни за САЩ и еврозоната.

Търговията в петък премина под влиянието на мрачните данни за шестото поредно месечно понижение на индустриалното производство в САЩ. Цената на барел американски лек суров петрол се понижи с 3,9% до 56,34 долара и по този начин отчете най-силния си еднодневен спад за последните четири седмици.

Два дни преди това котировките на петрола на международната борса в Ню Йорк за кратко скочиха до 60,08 долара за барел, което е най-високата цена за последните шест месеца.

По време на електронната търговия в Азия юнските фючърси на американския лек суров петрол се търгуват с повишение от 0,6% до 56,65 долара за барел. Пазарите очакват нова сесия макроикономически данни през тази седмица, които ще хвърлят светлина върху състоянието на най-развитите икономики в света.

Петролът тип „Брент“ поевтиня с 4,5% до 55,98 долара за барел в петък, след като стана ясно, че икономиката на еврозоната се е свила с рекордните за последните 13 години 2,5% през първото тримесечие.

В часовете на днешната електронна търговия на международната петролна борса в Лондон петролните фючърси с доставка през юли поскъпват с 0,6% до 56,30 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още