IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Април донесе нови неволи за сектора на кредитни карти в САЩ

Ако несъбираемите вземания по кредитни карти надхвърлят 10 на сто, загубите от заеми може да достигнат между 70 и 75 млрд. долара

11:14 | 16.05.09 г.
Април донесе нови неволи за сектора на кредитни карти в САЩ

Неизпълненията по кредитните карти в САЩ отчетоха ръст през април до рекордни нива, предвид факта, че рецесията помете над 2 млн. работни места от началото на годината досега, пише Ройтерс.

През март инвеститорското доверие в сектора се повиши, след като от American Express оповестиха по-добри резултати от очакваните при загубите от кредитни карти - сигнал, че способността на картодържателите да изплащат сметките си се стабилизира.

Последните данни обаче охлаждат надеждите за скорошно възстановяване.

От Citigroup Inc регистрираха ръст в нивото на несъбираеми вземания до 10,21 на сто през април на годишна база от 9,66% през март.

От Wells Fargo пък съобщиха, че несъбираемите вземания в балансите им са достигнали 10,03% от 9,68%, докато този дял при JPMorgan Chase & Co се е увеличил до 8,07 на сто от 7,13% за предходния месец.

Ако несъбираемите вземания по кредитни карти в сектора като цяло надхвърлят 10 на сто, както някои анализатори и банкери очакват да се случи по-късно тази година, загубите от заеми може да достигнат между 70 и 75 млрд. долара.

Изключение през април прави Capital One Financial Corp, която отбеляза по-ниски нива на неизпълнение по заемите при дейностите си в САЩ. Компанията промени счетоводната си политика, като удължи срока, след който обявява дадени вземания от клиенти за несъбираеми. Без да се отчита ефектът от промяната, неизпълненията по кредитните карти на компанията са се задържали на същите нива като през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още