IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бъфет увеличил дела си в Wells Fargo заради поевтиняването на акциите

Делът на Berkshire, която е най-големият акционер в Wells Fargo, се увеличава с около 4,3 на сто до 302,6 млн. акции

10:43 | 16.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бъфет увеличил дела си в Wells Fargo заради поевтиняването на акциите

Компанията Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е увеличила дела си в банката Wells Fargo през първото тримесечие на годината благодарение на поевтиняването на акциите на финансовата институция, съобщи MarketWatch, позовавайки се на отчет на Berkshire до регулаторите.

Така в края на тримесечието Berkshire е притежавала с над 12 млн. повече акции на Wells спрямо края на 2008 г.

Делът на Berkshire, която е най-големият акционер в Wells Fargo, се увеличава с около 4,3 на сто до 302,6 млн. акции.

През разглеждания период книжата на Wells понижиха цената си, тъй като инвеститорите бяха обезпокоени от спекулациите за евентуална национализация на големите щатски банки. Бъфет обаче изрази силната си подкрепа за Wells и някои други банки на проведеното скоро годишно събрание на акционерите на Berkshire.

Компанията на милиардера, който има силно влияние върху пазарните настроения и е известен като „оракула от Омаха“, е увеличила и дела си в Johnson & Johnson и U.S. Bancorp, а е намалила собствеността си в United Health.

За тримесечието от Berkshire са инвестирали 624 млн. долара в акции, като в същото време са продали акции за общо 739 млн. долара от компании, сред които и петролният производител ConocoPhillips, стана ясно от отделен отчет миналата седмица. Поевтиняването на акциите на ConocoPhillips стана причина за най-голямата тримесечна загуба на Berkshire от около две десетилетия. По-рано Бъфет определи като своя голяма грешка купуването на акции на компанията, когато цените на петрола бяха близо до върха си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още