IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Служители на борсовия надзор в САЩ търгували с вътрешна информация

Подозрението все още не е доказано, започнато е разследване

09:17 | 15.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Служители на борсовия надзор в САЩ търгували с вътрешна информация

Двама служители на Американската комисия за ценни книжа и борсови операции (SEC) се разследват от федералните криминални власти по подозрение за използване на вътрешна информация при търговия с акции. Това съобщава Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник, запознат със случая.

Доклад от вътрешния надзор на SEC разкрива, че двама служители на комисията са търгували с акции на голяма компания за финансови услуги, въпреки че техен колега е провеждал разследване на тази компания, предава CBS News.

По този начин двамата надзорници са имали достъп до непублична информация, от която са се възползвали, за да сключват сделки.

„Приемаме сериозно дори само предположението, че някой служител в SEC може да бъде замесен в търговия с вътрешна информация. Отбелязваме, че докладът на главният инспектор не обвинява някой служител на SEC в търговия с вътрешна информация, нито стига до извода, че подобно деяние е било извършено“, коментира говорител на комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още