IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските пазари прекъснаха негативната серия

Ръстовете на борсите обаче бяха ограничени от негативните данни за САЩ

19:59 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските пазари прекъснаха негативната серия

Европейските пазари успяха да приключат с повишения една доста променлива търговска сесия и прекъснаха тридневната си серия на спад.

Паневропейският индекс Dow Jones Stoxx 600 затвори в покачване от 0,49% до ниво от 201,70 пункта.

Въпреки повишението като цяло европейските акции са на по-ниски нива спрямо предходната седмица, като за по-слабото им представяне в последните дни значително влияние оказаха разочароващите данни за продажбите на дребно в САЩ.

На регионално ниво немският DAX 30 нарасна с 0,23 на сто до 4738 пункта. През последния месец индикаторът е добавил над 7 на сто към стойността си.

Френският CAC 40 се повиши с 0,11%, британският FTSE 100 – с 0,7 на сто, а швейцарският Swiss – с 1,6 на сто.

Ръстовете на борсите на Стария континент бяха ограничени от негативизма, дошъл от разпродажбите по време на азиатската сесия и очакванията за слабо отваряне на щатския пазар заради обявените данни за силния ръст на молбите за помощи при безработица. Инвеститорите в Америка обаче пренебрегнаха изнесената информация и сесията в САЩ стартира с печалби.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 14.05.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още