IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Wal-Mart остава на нивото отпреди година

Нетната печалба на най-голямата верига за търговия на дребно в света възлиза на 3,02 млрд. долара, или 77 цента на акция, за тримесечието приключило на 30 април

15:51 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Wal-Mart остава на нивото отпреди година

Печалбата на най-голямата верига за търговия на дребно в света Wal-Mart се запази почти непроменена през първото тримесечие на годината, предаде Ройтерс. Ниските цени в магазините на Wal-Mart остават атрактивни за купувачите, но поскъпването на щатската валута влошава резултатите от международната дейност.

Нетната печалба на Wal-Mart възлиза на 3,02 млрд. долара, или 77 цента на акция, за тримесечието, приключило на 30 април, в сравнение с 3,02 млрд. долара, или 76 цента на акция, преди една година. Обявените от ръководството финансови резултати съвпаднаха с пазарните очаквания.

Брутните продажби намаляват с 0,6% на годишна база до 93,47 млрд. долара, а нетните продажби, които са коригирани с промените във валутния курс, отчитат годишен ръст от 4,5% до 98,3 млрд. долара.

Wal-Mart успява да увеличи своя пазарен дял по време на рецесията, след като потребителите предпочетоха ниските цени на стоките от първа необходимост в магазините на веригата. Приходите от магазините на територията на САЩ се увеличават с 3,3%, докато международните продажби намаляват с 11% на годишна база.

Според ръководството на компанията поскъпването на щатската валута отнема около 4 цента от печалбата на акция. Прогнозата за текущото тримесечие включва доход от 83-88 цента на акция.

Книжата на Wal-Mart поевтиняват с 0,1% до 50 долара за акция по-малко от час преди началото на борсовата търговия в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още