IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакван спад на петролните запаси в САЩ

Цената на суровината не реагира на данните

19:21 | 13.05.09 г.
Неочакван спад на петролните запаси в САЩ

Запасите от суров петрол в САЩ без тези от стратегическия петролен резерв на страната отчетоха спад от 4,7 млн. барела за миналата седмица, съобщи Енергийното министерство.

Консенсусът сред петролни анализатори бе за ръст от 1 млн. барела за изминалата седмица.

Спадът на петролните запаси обаче не се дължи на увеличаване на търсенето, което през последните четири седмици възлезе средно на 18,2 млн. барела на ден или със 7,9% по-малко от година по-рано.

Понижението на запасите от петрол се дължи на спада на вноса от суровината в страната като средно на ден през миналата седмица в САЩ са внасяни 8,7 млн. барела при внос от 6,5 млн. барела средно на ден за седмицата, свършваща на 1 май.

Освен това американските рафинерии поддържат ниско ниво на използване на капацитетите си – едва 80,4 на сто към края на миналата седмица.

Въпреки свиването на запасите цената на суровия петрол се понижава с 0,04% до 58,83 долара, а тази на сорта Брент нараства с 0,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още