IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

SEC ще бори финансовите измами с изненадващи одити

В момента външните финансови проверки на счетоводните отчети на инвестиционните компании не са задължителни, при условие че самите те са наели външен надзорник за целта

22:41 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
SEC ще бори финансовите измами с изненадващи одити

Американската комисия за ценни книжа и борсови операции (SEC) предприема стъпки през тази седмица, за да отговори на разкритата преди около година измама на стойност 50 млрд. долара на финансиста Бърнард Мадоф, но тези стъпки според някои анализатори едва ли ще променят особено статуквото.

За да се бори с финансовите измами занапред, SEC предвижда организирането на изненадващи проверки на компании от одитори.

„Това ще обезкуражи някои измамници, но все още вярвам в креативното мислене на мошениците, които ще намерят начин да продължат с измамите си”, коментира пред MarketWatch Тимъти Селби от базираната във Вашингтон адвокатска кантора Alston & Bird LLP.

По време на срещата си в четвъртък комисията предвижда да внесе предложението повече инвестиционни мениджъри на хедж фондове, взаимни фондове и други инвестиционни компании да бъдат внезапно проверявани от независими държавни одитори.

В момента външните финансови проверки на счетоводните отчети на инвестиционните компании не са задължителни, при условие че самите те са наели външен надзорник за целта. Фирмата на Мадоф пък дори не е имала външен одитор.

Предвидените проверки ще се правят през неравни интервали от време и без определена периодичност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още