IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси потънаха след позитивния старт

Разпродажбите в технологичния, транспортния и финансовия сектор станаха причина за отстъплението на индексите

17:52 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси потънаха след позитивния старт

Борсовата сесия в САЩ стартира с повишения, но скоро след началото на търговията основните индекси потънаха под тежестта на разпродажбите в технологичния, транспортния и финансовия сектор.

Един час след началото на борсовата търговия най-старият индекс Dow Jones IA губи 0,14% от стойността си до 8406,75 пункта. По-широкият S&P 500 се понижава с 0,5% до 904,51 пункта. Технологичният Nasdaq се понижава най-силно и губи 0,8% до 1716,86 пункта.

Мерките, които Bank of America и Microsoft предприеха, за да увеличат своя капитал, бяха изтълкувани по различен начин от инвеститорите. Акциите на Bank of America поевтиняват с 2,3%, докато тези на Microsoft поскъпват с 2,2% към 17:30 ч. българско време.

Финансовите акции се търгуваха на печалба в самото начало на сесията, но бързо заличиха своята преднина. Акциите на Citigroup поевтиняха с повече от 1%, въпреки новината, че банката е използвала всичките 45 млрд. долара правителствена помощ за отпускането на нови кредити.

Въпреки необходимостта от набиране на 5,5 млрд. долара, Citigroup не възнамерява да емитира нови акции или да продава активи, а ще конвертира част от преференциалните акции в обикновени, за да спази изискванията на Федералния резерв.

Още по-силно поевтиняха книжата на Bank of New York Mellon, която последна от 19-те големи банки обяви, че ще предложи нова емисия акции за 1 млрд. долара, с които да изплати дълга си към правителството.

В понеделник U.S. Bancorp, KeyCorp, Capital One Financial и BB&T съобщиха, че ще емитират нови акции, за да могат да се издължат на държавата с привлечените средства.

Не само банките пристъпиха към емисия на нови акции. Автомобилната компания Ford на свой ред съобщи, че ще предложи 300 млн. нови акции, за да набере 2 млрд. долара, които да вложи във здравния фонд за своите пенсионирани служители.

Единствените макроикономически данни за деня показаха, че търговският дефицит на САЩ се е увеличил до 27,6 млрд. долара през март, защото износът на страната намалява с по-бързи темпове от вноса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 15.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още