IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бъфет и уроците по музика

Необичаен подарък и изгодна сделка подтикват милиардера да продължи традицията в свиренето на струнния инструмент укулеле

11:41 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бъфет и уроците по музика

В свободното си от бизнеса време, вторият по богатство човек в света – Уорън Бъфет, се занимава с благотворителна дейност, свързана с дългогодишната му любов към струнния инструмент укулеле, преподавайки уроци по свирене на момичета от клона на организацията Girls Inc. в Северна Омаха.

Girls Inc работи с момичета на възраст между 5 и 18 години, главно от семейства с ниски доходи, като повечето от децата живеят само с един родител или са осиновени, пише Ройтерс.

Дъщерята на Бъфет – Сузи, е сред членовете на националния борд на организацията. Бъфет е раздал инструментите преди около месец и сега няколко от момичетата взимат уроци.

Подаръкът е бил направен по необичаен повод. На благотворителен концерт през декември двама артисти, изпълняващи песни на Битълс на укулеле, на шега дарили приходите (344,23 долара, според директорката на Girls Inc в Омаха) на Бъфет.

Бъфет приел парите и с тях купил 17 детски укулеле китари, сключвайки изгодна сделка с музикален магазин в Омаха. След това милиардерът прекарал около един час, учейки няколко момичета от Girls Inc да свирят. Някои от тях разбрали кой е той.

„След урока едно от момичетата ме попита дали учителят им по укулеле наистина е вторият по богатство човек в света“, разказва Робърта Вилхелм, директорка на организацията в Омаха. „Отговорих й, че е така, а тя попита: „А най-богатият не свири ли?“.

В действителност най-богатият човек в света – Бил Гейтс, свири на укулеле, а учител му е бил именно Бъфет.

Фондацията на Сузи Бъфет – Sherwood, е един от основните дарители на Girls Inc, като за това допринася и самият Бъфет. През 2006 г. той дарява приходите от продажбата на търг на колата си (73 200 долара), а през 2008 негова картина е продадена за 100 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още