IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отличници от стрес-тестовете планират да се разплатят с държавата*

Три от банките, получили държавни кредити, ще продават акции, за да погасят задълженията

17:30 | 11.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отличници от стрес-тестовете планират да се разплатят с държавата*

Американските банки US Bancorp, Capital ,1 BB&T и KeyCorp обявиха планове за набиране на средства с цел погасяване на получените през есента кредити от държавата. Четирите финансови институции планират да реализират емисии от обикновени акции, с което да привлекат необходимия капитал.

Базираната в Минеаполис U.S. Bancorp ще направи опит да продаде обикновени акции от капитала си на стойност 2,5 млрд. долара, предава AP. Подобен подход, съчетан с драстична редукция на планираните дивиденти, ще бъде предприет и от BB&T, която ще пусне на пазара акции за 1,5 млрд. долара. От понижения дивидент пък се очаква годишно да бъдат спестени 725 млн. долара.

Третата банка, която ще се опита да върне взетото от държавата, е разположената във Вирджиния Sapital One Financial. Тя планира емитиране на нова емисия в размер на 56 млн. нови акции на цена от около 1,76 долара за акция. При такава цена приключи търговията с книжата на банката в петък.

Последна от четирите финансови институции, която днес обяви, че ще продава акции, за да върне кредитите си към държавата, е KeyCorp. Тя планира да пласира емисия в размер 750 млн. долара. Тя единствена от четирите банки получи препоръка за набиране на 1,8 млрд. долара след стрес-тестовете на банковия пазар.

Другите три финансови институции са сред отличниците от стрес-тестовете, на които беше подложена американската банкова система. Те са част от деветте банки, които според регулаторните органи в САЩ нямат нужда от привличане на допълнителни средства, за да удържат на евентуални нови сътресения на финансовите пазари.

 

*Актуално към 17:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още