IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама иска ФЕД да стане финансово “суперченге”

Целта е да не се допусне компаниите, които са "твърде големи за да фалират" да причинят друга финансова криза от мащабите на сегашната

13:44 | 09.05.09 г.
Обама иска ФЕД да стане финансово “суперченге”

Администрацията на американския президент Барак Обама сериозно обмисля да направи предложение Федералният резерв да изпълнява ролята на “суперченге” за компаниите, които са “твърде големи за да фалират” (too big to fail), съобщи АП.

Целта е да не се допусне тези компании да причинят друга финансова криза от мащабите на сегашната.

Обама и финансовият министър Тимоти Гайтнър не са се съгласили с предложенията на финансовата индустрия засилването на регулаторния контрол над финансовата система да се разпредели между различни регулатори.

Според екипа на Обама е нужна една организация, която да бъде отговорна за следене на систематичния риск на финансовата система и най-вероятно тази функция ще се изпълнява от Федералния резерв.

Все още няма официална позиция от Федералния резерв относно предвидените промени, въпреки че председателят на надзора Бен Бернанке вече заяви, че ФЕД трябва полага всякакви усилия за идентифициране и решаване на систематичните рискове.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още