IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Световната икономика не е стигнала дъното, смята китайски вицепремиер

Финансовата криза все още се разпространява и световната икономика ще се влоши, преди да започне да се подобрява, пише Уан Цишан

10:50 | 08.05.09 г.
Световната икономика не е стигнала дъното, смята китайски вицепремиер

Световната икономика още не е достигнала дъното, посочва китайският вицепремиер Уан Цишан в свой коментар, публикуван в Financial Times.

В статия, посветена на сътрудничеството между Китай и Великобритания и озаглавена „Китай и Великобритания трябва да си подадат ръце срещу кризата“, Уан Цишан отбелязва, че световната финансова криза все още се разпространява и световната икономика ще се влоши, преди да започне да се подобрява. Ситуацията остава сериозна, пише вицепремиерът.

Китай и Великобритания трябва да вземат още по-силни съвместни мерки, за да посрещнат предизвикателствата и да съдействат за ранното възстановяване на световната икономика, се посочва в статията.

Според китайския вицепремиер финансовата стабилност може да се укрепи чрез запазване на стабилността на обменните курсове на основните валути чрез съгласуване на валутните политики.

Уан Цишан посочва, че е жизнено важно да се отхвърли протекционизма във всичките му форми.

Китай ще продължи проактивната си данъчна политика и мащабното облекчаване на валутната си политика, за да осигури ясен и стабилен растеж на своята икономика, пише вицепремиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още