IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Bank of America започва процедури по набиране на 34 млрд. долара

Резултатите от стрес-тестовете потвърдиха нуждата от нови буфери и институцията започва да набира средства

09:46 | 08.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America започва процедури по набиране на 34 млрд. долара

Американската банка Bank of America ще направи опит да продаде 1,25 млрд. нови акции с цел да привлече средства за удовлетворяване на поставените от правителството изисквания. Освен това ръководителите на банката ще направят опит да разпродадат активи, за да набавят още 10 млрд. долара.

Очаква се сред първите поделения, с които ще се раздели Bank of America, да са банката First Republic, дружеството за управление на активи Columbia Management и смесените дружества с други компании от финансовия сектор. От тях шефовете на банката се надяват да спечелят около 10 млрд. долара.

Според председателя на борда на директорите на банката Кенет Луис други 7 млрд. долара щели да дойдат от печалбата преди данъци на банката.

Публикуваните вчера резултати от стрес-тестовете на финансовата система в САЩ потвърдиха слуховете, че именно Bank of America има най-голяма нужда от набиране на нов капитал от изследваните банки. По препоръки на правителството финансовата институция ще трябва да привлече цели 34 млрд. долара, за да е защитена от бъдещи трусове.

Вчера акциите на Bank of America поскъпнаха с 6,5 на сто до 13,51 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още