IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата преди данъци на Barclays бележи ръст от 15%

Британската банка е постигнала печалба от 1,37 млрд. лири за първите три месеца на годината, приходите скачат почти двойно

10:44 | 07.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата преди данъци на Barclays бележи ръст от 15%

Въпреки тежките условия, които поставя глобалната криза пред банките в света, британската финансова институция Barclays успява да реализира ръст на печалбата си преди данъци в размер на 15 на сто за първото тримесечие на годината. Това означава, че тя е успяла да постигне положителен резултат от 1,37 млрд. лири, съобщава ВВС.

Далеч по-впечатляващ е постигнатият ръст на приходите от 42 на сто до 8,15 млрд. лири. По-голямата част от него се дължи на доброто представяне на инвестиционното звено, съобщават от банката.

Силният резултат е постигнат въпреки загубите от отписвания на активи за 2,61 млрд. лири и увеличените разходи заради придобиването на части от банкрутиралата през миналата година инвестиционна банка Lehman Brothers.

Според шефа на Barclays Джон Варли доброто представяне на банката отразява „продължаващите ползи от диверсификацията на нейния портфейл“.

Докато Barclays отчита ръст на печалбата си, Lloyds Banking Group, в която попадат RBS и Lloyds, заявява, че се очаква да бъде отчетена загуба за цялата 2009 година „въпреки големия прогрес“ от миналата година. За разлика от двете финансови институции, които се обединиха, Barclays до момента не се е обръщала за помощ към британското правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още