IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

EasyJet на „червено“, очаква печалба за годината

От месеци насам се говори за яростни конфликти в Управителния съвет на компанията, като наскоро стана ясно, че тя ще бъде напусната от президента си, както и от финансовия директор

12:37 | 06.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
EasyJet на „червено“, очаква печалба за годината

Нискотарифната авиокомпания EasyJet очаква да излезе на печалба са финансовата година, завършваща в края на септември, въпреки че обяви загуба за първото шестмесечие, предава Ройтерс.

Загубата преди данъци на превозвача е нараснала почти три пъти за полугодието на годишна база до 130 млн. лири (196,2 млн. долара).

Предвид настоящите цени на керосина и валутния курс от компанията смятат, че биха могли да завършат годината на „зелено“, като остават предпазливи предвид сложната икономическа ситуация.

Очакванията на анализаторите бяха за загуба преди данъци между 110 и 134 млн. лири. За първото шестмесечие на предходната година отрицателният резултат беше 48,4 млн. лири.

От месеци насам се говори за яростни конфликти в Управителния съвет на компанията, като наскоро стана ясно, че тя ще бъде напусната от президента си, както и от финансовия директор.

Различия в мненията има и с основателя на превозвача Стелио Хаджийоану, като споровете са относно разширяването на флота на фирмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още