IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Швейцарската банка UBS с 1,75 млрд. долара загуба за първото тримесечие

Резултатът е доста по-слаб от този на основните конкуренти от Credit Suisse

09:31 | 05.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Швейцарската банка UBS с 1,75 млрд. долара загуба за първото тримесечие

Най-голямата по размер на активите банка в Швейцария – UBS, отчита загуба от 1,98 млрд. швейцарски франка (1,75 млрд. долара) през първото тримесечие на 2009 година. Основна причина за отрицателния резултат е изиграло понижаването на оценката на някои от нисколиквидните финансови инструменти на банката.

През първото тримесечие на миналата година швейцарският гигант отчете загуба от 11,6 млрд. франка. Тогава отписванията на активи заради кредитната криза бяха значително по-големи, припомня Bloomberg. В резултат на слабите резултати банката предприе планове за съкращаване на разходите и обяви, че предстоят значителни съкращения.

Поделението за инвестиционно банкиране на UBS е донесло загуба от 3,16 млрд. франка, след като година по-рано беше на червено с 18,2 млрд. франка. Печалбата на поделението за управление на активи пък се е свила с 45% до 1,1 млрд. франка.

Резултатите на UBS са доста по-слаби от тези на основните им конкуренти от Credit Suisse. Те успяха да постигнат печалба от 2 млрд. франка за първото тримесечие, с което поднесоха приятна изненада на пазарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още